tisdag 5 juni 2012

Gotland 2012 5 juni

Då minneskortet till kameran blev kvar i datorn idag så fick det bli fotografering med telefonerna. Men kabeln till dem är inte med så bilderna kommer att laddas upp senare.

Idag tillbringade vi dagen på Fårö. En ö med mycket vacker natur. Fårö kyrka där paret Bergman är begravda.


Sedan stannade vi till på Tapi Creperie och åt fantastiska creps. Ett annorlunda cafe där första tanken är att man har hamnat på ett skrotupplag. Men stduerar man det organiserade kaoset så ser man alla detaljerna. En samling av mestadels 50-tals grejer och rock'n roll. Det var en härlig far och dotter som ägde stället. Idag var det egentligen enbart öppet för en skolklass som var ute på resa. Mitt i detta hamnade vi och de var snälla och lät oss också få beställa. Det visade sig att de hade semestrat i våra hemtrakter för många år sedan och hade planer på att åka dit igen. Självklart tipsade vi dem om Nostalgic i Lidköping och Nitas med sin samling. Det hade de faktiskt läst om. Så det var lite kul. Dottern gav oss en beskrivning på färdrutt för att se de finaste platserna på ön. 

Åkte till Ebbes och handlade lite souvenirer. 

Sedan till Fårö fyr och vandrade på stenstranden som efter en bit övergår till en kilometerlång sandstrand, Norsta Auren. Rikt fågelliv här.

Langshammar, Fårös nordligaste punkt (?) och tittade på raukar. 

Helgumannens fiskeläge, som var ett av Fåröbornas viktigaste fiskelägen. Idag finns 15 sjöbodar kvar.

Passerade genom Digerhuvud är Gotlands största raukområde








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar